Pikku-Finlandia, Helsinki

Pikku-Finlandia on paljon näkyvyyttä saanut esimerkki väliaikaisesta purettavaksi suunnitellusta rakennuksesta. Se suunniteltiin väistötilaksi Finlandiatalon remontin ajaksi. Vuonna 2025 se on tarkoitus siirtää toiseen paikkaan ja käyttötarkoitukseen.

Suunnittelussa on otettu huomioon mm. liitosten avattavuus. Lisäksi erilaisia kotelointeja ja alakattoja on pyritty välttämään. Pohjaratkaisussa on pyritty saavuttamaan esim. koulukäyttöön sopiva tilajako jatkokäyttöä ajatellen. Muunneltavuuden mahdollistamiseksi toisen julkisivun ikkunat on mitoitettu niin, että niihin on mahdollista asentaa ovet tarvittaessa.

Tilat on tehty muodoltaan yksinkertaisiksi, jotta niiden jakaminen on helpompaa. IV-ratkaisun jakaminen kahteen osaan mahdollistaa koko rakennuksen jakamisen. Rakennuksesta on mahdollista myös muokata L-kirjaimen muotoinen. Porrastus pylväikössä ja terassilla mahdollistaa rakennuksen sovittamisen monenlaiseen maastoon.

Lue lisää:
https://www.finlandiatalo.fi/fi/arkkitehtuuri-ja-historia/pikku-finlandia-faktaa/

Kiertotalousperiaate: Pitkäaikaisen arvon huomioiva rakentaminen. Suunnitellaan pitkäikäiseksi, muunneltavaksi ja ehjänä purettavaksi.