Asuinkerrostalo Vantaan Koralli

Vantaan Hiekkaharjussa valmistui vuonna 2019 asuinkerrostalo As. Oy Vantaan Koralli, johon haluttiin sisällyttää muistuma paikalla aiemmin sijainneesta vanhasta Elannon kaupparakennuksesta. ArkWorks Oy suunnitteli tontin etuosaan taloon kiinnittyvän punatiilisen “kulissimuurin”, joka rajaa tonttia ja näkyy kaupunkikuvallisesti. Se on tehty sekä uusista tiilistä että kaupparakennuksen vanhoista tiilistä.

Vanhojen tiilien hyödyntäminen tuo rakennukseen historiallista henkeä ja kerrostumaa. Rakennuksen seinään on kiinnitetty laatta, joka kertoo asiasta. Suunnittelija olisi toivonut enemmänkin vanhan uudelleenkäyttöä, mutta erilaiset haasteet johtivat kompromissiin lopputuloksessa. Oleellisia näkökulmia hankkeen edistämisessä ovat kaavan antamat mahdollisuudet, tieto vanhan rakennuksen osien ja materiaalien sisällöstä ja kelpoisuudesta sekä purku-urakoitsijan osaaminen ja toimiva yhteistyö.

Lisää kuvia kohteesta: https://www.arkworks.fi/portfolio/vantaan-koralli/

Kiertotalousperiaate: Oikeilla materiaaleilla rakentaminen. Suositaan uudelleenkäyttöä ja kierrätysmateriaaleja. Vältetään hiili-intensiivisiä, vaarallisia ja ympäristölle haitallisia materiaaleja.

Kerrostalon edessä on tiilinen rakenne.