Ruoasta aiheutuvia ympäristövaikutuksia voi vähentää helposti omilla valinnoilla. Mitä enemmän lautasella on kasvisruokaa, sitä pienempi on aterian hiilijalanjälki.
Riisin sijaan kannattaa suosia kotimaista ohraa tai perunoita. Riisinviljely kuluttaa paljon vettä ja aiheuttaa metaanipäästöjä.
Ympäristön kannalta on myös hyvä valita sesongin mukaisia kasviksia ja hedelmiä. Satokaudessa oleva hedelmä tai vihannes on yleensä tuotettu pienemmillä ympäristövaikutuksilla. Talvella kotimaiset juurekset ovat todellista ilmastoruokaa.
Netti on täynnä hyviä ohjeita terveellisen ja herkullisen kasvisruokavalion suunnitteluun. Kiireisen arjen keskellä oiva apu on esimerkiksi osallistua Vegaanihaasteeseen, jolloin saa kuukauden ajan sähköpostiin hyviä reseptejä, vinkkejä ja kannustusta uuden kokeiluun.
Lue lisää: