Kurssin esittely

Tervetuloa ekotukitoiminnan verkkokurssille!

Kurssi on tarkoitettu peruskoulutukseksi uusille ekotukihenkilöille sekä kertauskurssiksi jo aiemmin koulutuksen käyneille ekotukihenkilöille.

Kurssi soveltuu myös muutoin ympäristöasioista kiinnostuneille henkilöille. Jos kurssi innostaa ryhtymään ekotukihenkilöksi omalla työpaikalla, yhteyttä voi ottaa oman kaupungin ekotukikoordinaattoriin. Jos oma kaupunki tai kunta ei vielä ole mukana ekotukitoiminnassa, voi ottaa yhteyttä Suomen ekotukiverkostoa koordinoivaan Helsingin kaupungin ympäristöpalveluihin. Yhteystiedot löytyvät ekotukitoiminnan verkkosivuilta https://www.ekotuki.fi/verkostomme/

Kurssin sisältö on suunniteltu erityisesti pääkaupunkiseudun ekotukihenkilöille, mikä näkyy esimerkiksi jätteiden lajitteluohjeissa ja monissa esimerkeissä. Kurssia voi kuitenkin suorittaa missä päin Suomea tahansa, kunhan ottaa huomioon paikalliset ohjeet esimerkiksi juuri lajitteluun.

Kurssin sisältö

Kurssilla käymme läpi perusasiat ekotukitoiminnasta ja ekotukihenkilön roolista. Kurssin sisältö perustuu kaupunkien ekotukikoulutusten (perus- ja jatkokoulutukset) teemoihin ja sisältöihin.

Kurssin suorittaaksesi sinun on ensin kirjauduttava Koutsiin verkkosivun oikeassa ylälaidassa olevasta Kirjaudu sisään -napista. Tämä edellyttää rekisteröitymistä Koutsiin. Kun olet rekisteröitynyt ja kirjautunut sisään, voit seurata, mitkä luvut ja kappaleet olet suorittanut. Rekisteröidy -linkki löytyy myös verkkosivun oikeasta yläkulmasta.

Kurssia voi myös selailla ja lukea ilman kirjautumista, mutta silloin suorittamisesta ei jää merkintää.

Kurssi muodostuu kymmenestä luvusta, joiden alla on useita kappaleita. Kurssin suorittaaksesi sinun täytyy käydä läpi kaikki kappaleet ja luvut sekä suorittaa lopputentti hyväksytysti. Kappaleet ja luvut voit suorittaa haluamassasi järjestyksessä. Suosittelemme kuitenkin kurssissa olevaa järjestystä, jolloin kokonaisuus voi olla helpompi hahmottaa.

Kurssin läpikäymiseen on hyvä varata aikaa – suorittamiseen kuluu helposti useampi tunti, koska asiaa on paljon. Erityisen kiinnostavista teemoista voi myös hakea lisätietoja linkkien ja videoiden avulla. Voit käydä kurssia läpi pala kerrallaan, ja jatkaa eteenpäin myöhemmin. Suoritetut luvut ja kappaleet jäävät talteen, kun olet sisäänkirjautuneena Koutsissa.

Luvun sisältö
0% suoritettu 0/2 vaihetta