Energiansäästövinkkejä

Tiesitkö, että kahvinkeitin voi kuluttaa tunnissa saman verran sähköä kuin jääkaappi vuorokaudessa? Sähkönkulutuksen hillitseminen ei ole ainoa hyvä syy sammuttaa turhaan päällä olevia laitteita. Päällä olevat sähkölaitteet ovat myös paloturvallisuusriski ja nostavat sisälämpötilaa tarpeettomasti.

Kaikki mukaan kampanjoiden avulla

Energiansäästökampanjan tavoitteena voi olla herättää huomiota ja innostusta, mikä auttaa tavoitteellisesti vähentämään energiankulutusta. Kampanjoissa tärkeää on hyvä viestintä ja osallistaminen. Tulosten mittaaminen ja näkyväksi tekeminen, sekä hyvät palkinnot motivoivat.

Energiansäästöviikko on hyvä tapa saada työkaverit innostumaan energiansäästöstä. Viikon aikana voi järjestää esimerkiksi tietoiskuja energiansäästöstä ja hyödyntää viestinnässä kampanjaviikon tarjoamat valmiit materiaalit. Energiansäästöviikkoa vietetään Suomessa vuosittain lokakuun alussa viikolla 41. Energiansäästöviikko tarjoaa tietoa suomalaisten energiankäytöstä ja keinoista tehostaa energiankulutusta sekä saavuttaa säästöjä työpaikoilla, kouluissa, liikenteessä ja kotona.

Vinkkejä energiansäästöön

 

Vinkkitauluja ja muistilistoja työpaikalle löytyy Ekotukitoiminnan materiaalit -sivuilta.