Ulkoviljelyratkaisuissa esimerkiksi kattoviljelyssä on tärkeää ottaa huomioon katon kantavuus, veden saanti ja poisto sekä hulevesien kulkureitit. Puiden istutusten yhteydessä on huomioitava pihakannen kestävyys. Esimerkiksi parkkihalli pihakannen alla rajoittaa puiden istutusta juuristojen takia.
Sisäviljelyratkaisut, kuten kiertovesijärjestelmät, perustuvat veden suljettuun kiertoon, joten käyttö on turvallista, koska viljelmiä ei kytketä vesihanaan vaan säiliöt täytetään käsin. Monet vesiviljelyjärjestelmät tarvitsevat vähemmän vettä verrattuna perinteiseen tuotantoon.
Sisäviljelyratkaisuissa on omat talotekniset vaatimuksensa, joita hankinnassa tulisi ottaa huomioon. Näitä ovat esimerkiksi kosteudenhallinta, veden ja sähkönlähde ja viemäröinnin tarve.
Mikäli sisäviljelyratkaisu tilataan palveluntuottajalta, muistuttaa hankinta esimerkiksi palvelumallilla hankittua sähköautojen latauspistehankintaa (leasing). Tämänkaltaisessa palvelumallisopimuksessa on tärkeää määritellä, minkälaiset laitteen viat kuuluvat takuusopimukseen.
Viljelyratkaisun valinnassa on hyvä tehdä riskiarviointi teknisen isännöitsijän tai huollon ja palveluntarjoajan kanssa. Vakuutusturva on suositeltavaa varmistaa ennen hankkeiden päätöksentekoa. On hyvä laatia mahdollisten vahinkojen varautumissuunnitelma, sillä markkinoilla ei ole vielä valmiita vakuutustuotteita kaupunkiviljelyratkaisuihin. Vakuutusyhtiöltä onkin hyvä varmistaa erikseen vakuutusturva ja vakuutusehdot.
Mikäli viljely tilataan taloyhtiöön kokonaan tai osittain palveluntarjoajalta, kannattaa hankinnassa ottaa vakuutusasiat huomioon. Vastuullinen toimittaja on ottanut toiminnan ja tuotteiden vastuuvakuutukset (tuotteen asennus, laitevirheet ja toimivuus) ja sekä rekisteröitynyt tilaajavastuupalveluun, josta ilmenee, että tilaajavastuulain vaatimukset ovat täyttyneet ja toimittaja pystyy myös tulevaisuudessa vastaamaan takuuasioista. Vastuu ei kuitenkaan päde ilkivaltatapauksissa.