SeutuRuudulla pääkaupunkiseudun paikkatiedot haltuun

Mikä on SeutuRuutu ja kuka sitä voi käyttää?

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY tarjoaa pääkaupunkiseudun kuntien ja kuntayhtymien työntekijöille käyttöön suunnittelu- ja tutkimustyötä tukevan karttapalvelun, SeutuRuudun. Tästä verkkokurssista löydät yleisesittelyn SeutuRuudun aineistoista sekä toiminnoista.

SeutuRuudusta löytyvän tarkan rekisteri- ja paikkatiedon luonteen vuoksi verkkosovelluksen käyttö edellyttää palvelun käyttöluvan anomista. Kuten edellä on kuvattu, niin palvelua voivat käyttää pääkaupunkiseudun kuntien ja kuntayhtymien työntekijät anottuaan edellä mainitun käyttöoikeuden SeutuRuutuun. Lisätietoja SeutuRuudun käyttöoikeuden hakemisesta löydät HSY:n verkkosivuilta.

SeutuRuudun rekisteritiedot (kaavat, kaavayksiköt, rakennukset, kiinteistöt, hallintayksiköt ja kiinteistön omistajat) perustuvat Seudullisen perusrekisterin eli SePen tietoihin. SePe on tietokanta, joka yhdistää ja yhtenäistää eri lähteistä tulevat perusrekisteritiedot yhdeksi koko pääkaupunkiseudun kattavaksi tietoaineistoksi. SePestä SeutuRuutuun luetaan kahden viikon välein päivittyvien Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan rekisteritietojen lisäksi rakennustasoiset väestötiedot (DVV) neljä kertaa vuodessa sekä yritys- ja toimipaikkatiedot (Tilastokeskus) kerran vuodessa. HSY jätehuollon toiminnan tueksi SeutuRuudusta löytyy myös Kirkkonummen rekisteritiedot.

SeutuRuudun käyttöoikeuksilla saat käyttöösi myös SeutuData-rajapinnan. Lisätietoja ja ohjeistusta rajapinnan käyttöön löydät täältä. Rajapinnan osoitteen löydät viestistä, jonka saat, kun käyttöoikeutesi on sinulle myönnetty tai voit tarvittaessa kysyä sitä meiltä sähköpostitse.

 

Siirry takaisin sivun alkuun