Usein kysytyt kysymykset

Tähän osioon keräämme usein kysyttyjä kysymyksiä, joista voi olla apua SeutuRuutu-käyttäjän yleisimmissä ongelmatilanteissa. Moniin muihin kysymyksiin vastauksen saa sähköpostitse (sepe@hsy.fi).

 1. Miten saan SeutuRuudun käyttöoikeuden?
 2. Mistä saan uuden salasanan tai kysyttyä unohtuneen käyttäjätunnukseni SeutuRuutu-palveluun?
  • Voit pyytää uutta salasanaa tai kysyä unohtamaasi tunnusta ottamalla yhteyttä sähköpostitse sepe@hsy.fi.
 3. Käytämme työkaverieni kanssa SeutuRuutua ja tarvitsisimme apua sen käytössä. Voimmeko saada käyttökoulutusta?
  • Järjestämme mielellämme koulutusta tarpeen mukaan. Voit ottaa yhteyttä suoraan SePe-päivystykseen sepe@hsy.fi, niin sovitaan koulutus.
 4. Tarvitsen tunnukset käyttämällemme konsultille. Mitä teen?
  • Valitettavasti emme voi tarjota SeutuRuutua konsulttien käyttöön palvelun extranet luonteen vuoksi. Pääkaupunkiseudun kuntien ja kuntayhtymien konsulteille on mahdollista kuitenkin hakea SeutuData-paketin käyttöoikeutta tiettyä toimeksiantoa varten. Katso lisätietoja täältä.
 5. Huomasin virheen SeutuRuudun tiedoissa. Mitä teen?
  • Toisinaan kuntarekisterien tiedot siirtyvät viiveellä Seudulliseen perusrekisteriin, jolloin tiedoissa voi olla puutteita. Jos huomaat tällaisia tilanteita, olethan meihin yhteydessä sepe@hsy.fi.
 6. Tarvitsen aineistokoonnin rekisteritiedoista koko pääkaupunkiseudun alueelta. Miten toimin?
  • Ison alueen tietojen hakeminen ja lataaminen SeutuRuudun kautta ei tietojen suuren määrän vuoksi ole yleensä mahdollista. Tässä tilanteessa voit käyttää tietoja SeutuData-rajapinnan kautta. Lisätietoja täältä. Jos sinulla ei ole käytössäsi paikkatieto-ohjelmaa, jolla rajapintaa voi käyttää, voit myös pyytää poiminnan suoraan meiltä sepe@hsy.fi.
 7. Olen unohtanut SeutuRuudun kirjautumisosoitteen. Mitä teen?
  • Olet saanut kirjautumisosoitteen sähköpostitse HSY:ltä silloin, kun sinulle myönnettiin käyttölupa palveluumme. Jos et löydä tätä viestiä, niin voit kysyä SeutuRuudun kirjautumisosoitteen osoitteesta sepe@hsy.fi.