Omat tasot -toiminto

Omat tasot -toiminnolla voit luoda uusia tasoja ja piirtää sekä lisätä niille toivomiasi kohteita. Toiminnolla on mahdollista piirtää alueita, viivoja tai pisteitä. Lisäksi on mahdollista ladata tiedostoja, joilla halutut kohteet ovat.

Toiminnolla on mahdollista tehdä ns. punakynämerkinnät kartalle ja antaa ne tiedoksi muille asiantuntijoille, joilla on saman tason käyttöoikeudet SeutuRuutuun kuin sinulla. Kun luot oman tason, aloita valitsemalla ”Luo uusi taso”. Sen jälkeen anna tason tiedot ja muista valita sisällön tyypiksi haluamasi mukaan piirretty tai tiedosto.

Kuvituskuva "omat tasot"-toiminnosta.

Jos valitset tason tyypiksi piirretty, voit itse piirtää kartalle geometrioita. Ennen piirtämistä määritä haluamasi tyyli (väri ja esimerkiksi pistegeometrian muoto). Voit muokata halutessasi piirtämiäsi kohteita valitsemalla ensin ”Muokkaa kohdetta” ja sitten kohteen kartalta, muokkausten jälkeen tallenna muutokset palaamalla kohtaan tason sisältö > Tallenna.

Kuvituskuva "omat tasot"-toiminnosta.

Valitsemalla tason sisällön tyypiksi Tiedosto, voit tuoda omia paikkatietomuotoisia aineistoja kartalle omaksi tasokseen. Tiedostoa ladatessasi valitse oikea koordinaatisto alasvetovalikosta. SeutuRuudun aineistot ja taustakartat ovat ETRS-GK25FIN koordinaatistossa.