Isännöitsijä toimii energiaremonttien veturina 

Energiakriisi vaikuttaa taloyhtiöiden energiakulujen huimaan kasvuun. Taloyhtiössä pohditaan kuumeisesti, mitkä olisivat oikeita valintoja kiinteistön energiakulutuksen pienentämiseksi ja osakkaiden sijoituksen arvon säilyttämiseksi. Isännöitsijät ovat saaneet entistä tärkeämmän roolin taloyhtiöiden pelastamisessa alati kasvavilta energiakuluilta.  
HUOM! Hankkeen materiaalit julkaistaan hankkeen päättyessä helmikuun loppupuolella.

HSY:n Ilmastoinfon käynnistämässä Isännöitsijät energiamurroksen vetureina -hankkeessa (2022 – 2024) havaittiin, että taloyhtiöiden hallitukset odottavat isännöitsijöiltä aktiivista otetta energiaremonttien edistämisessä.  

Kiinteistön saneeraukset vaativat usein sellaista kokemusta ja toimintaympäristöä, jota hallituksissa harvoin on. Myös ajankäyttö ja vastuut ovat este ison korjaushankkeen edistämiselle hallituslähtöisesti. Isännöitsijöillä on siten työnsä puolesta paremmat edellytykset johtaa hankkeita.  

HSY tarjoaa isännöitsijöille työkalut taloyhtiön kehityssuunnan löytämiseksi ja energiaremonttien edistämiseksi sekä johtamiseksi  

Hankkeen materiaalit julkaistaan hankkeen päättyessä helmikuun lopussa

Hankkeessa tuotetun opasmateriaalin tavoitteena on madaltaa isännöitsijän kynnystä tehdä aloitteita energiaremonttien käynnistämiseksi taloyhtiöissä. Kun energiaremontin läpivienti on mietitty jo valmiiksi, isännöitsijän on helpompi lähteä edistämään asiaa. 

Työkalut helpottavat energiaremonttien käynnistämistä ja niihin liittyvää päätöksentekoa. Ne auttavat taloyhtiön osakkaita löytämään yhteisen näkemyksen taloyhtiön energiankäytöstä. Lisäksi tarjoamme päätöksentekoa tukevan askelmallin, jotta taloyhtiössä uskallettaisiin ottaa askeleet energiaremonttiin ja sen läpiviemiseen.  

Isännöitsijät kautta Suomen voivat hyödyntää maksuttomia työkaluja 

Työkalujen avulla varmistetaan, että taloyhtiöillä on yhdenvertainen mahdollisuus saada hankkeet toteutettua isännöitsijän tai hallituksen pohjatiedoista riippumatta. Kokonaisuus on luotu yhteistyössä Isännöintiliiton kanssa niin ammatti- kuin asukasisännöitsijöidenkin käyttöön. Erityisen suuri tarve opastavalle materiaalille on asukasisännöinnin piirissä olevilla taloyhtiöillä, joille esim. yhtiökokouspäätösten muotoileminen oikein voi olla vierasta.  

Maksuttomat materiaalit, ohjeet ja toimintamallit tulevat olemaan vapaasti käytettävissä isännöitsijätoimistoissa ja taloyhtiöissä.

Aiheeseen liittyvät avainsanat

Siirry takaisin sivun alkuun