Energia-avustukset

/ Uutinen

Tämä osio on päivitetty 20.3.2023 ja tukien saatavuus ja ehdot ovat voineet päivittyä. Tarkista aina ajantasainen tieto siltä taholta, joka vastaa kyseisen tukimuodon myöntämisestä.

Taloyhtiöiden sekä pientalojen siirtymistä pois fossiilisten polttoaineiden käytöstä kohti uusiutuvia energiamuotoja ja energiatehokasta asumista halutaan vauhdittaa energia-avustuksilla. Eri avustusmuotojen tarkoitus on helpottaa energiaremonttiin ryhtyvän maksutaakkaa ja siten parantaa energiatehokkuustoimien taloudellista kannattavuutta.

Tällä hetkellä avustuksia ja muuta tukea eri energiaremontin muotoihin myöntävät alueelliset ELY-keskukset sekä Verohallinto. ELY-keskusten myöntämät avustukset maksetaan suorana tukena, kun avustettavaksi päätetty hanke on valmistunut ja tuensaaja on hakenut avustusta maksettavaksi. Verohallinnon myöntämä kotitalousvähennys puolestaan tarkoittaa helpotusta veroihin.

Taloyhtiöiden avustukset ja niiden myöntäjätahot

Määrä enintään 40 prosenttia työn osuudesta, joka on tilattu yritykseltä, kuitenkin enintään 2250 euroa vuodessa per henkilö. Kotitalousvähennystä ei voi hyödyntää taloyhtiön remonteissa.

Määrä enintään 60 prosenttia työn osuudesta, joka on tilattu yritykseltä, kuitenkin enintään 3500 euroa vuodessa per henkilö.

Pientalojen energia-avustukset

Määrä enintään 60 prosenttia työn osuudesta, joka on tilattu yritykseltä, kuitenkin enintään 3500 euroa vuodessa per henkilö.

Määrä 2500 tai 4000 euroa.

Siirry takaisin sivun alkuun